Bepaal nu eenvoudig of jouw woning zonder gas kan,
en hoeveel je kunt besparen en verdienen met een warmtepomp

Doe de gratis test en start de berekening voor je besluit over te stappen op een warmtepomp


Vergelijk warmtepompen van diverse fabrikanten voor jouw persoonlijke situatie

  • Krijg inzicht. Kan mijn woning verwarmt worden met een warmtepomp.
  • Vergelijk verschillende opties van diverse fabrikanten op kosten en baten, zoals verbruik, besparingen en terugverdientijd.
  • Vergelijk de financiĆ«le consequenties als de in het Klimaat Ontwerp voorgestelde belastingmaatregelen de komende jaren ingevoerd worden.
  • Neem contact op met leveranciers bij jou in de buurt.

is mijn woning geschikt voor een warmtepomp?
Is mijn woning geschikt
voor een warmtepomp?

Of jouw woning geschikt is voor een warmtepomp is onder meer afhankelijk van het afgiftesysteem, de isolatie en de beschikbare ruimte.


Afgiftesysteem


Een warmtepomp werkt het best bij lagere aanvoertemperaturen (de temperatuur van het CV water). Ook is de maximale aanvoertemperatuur van een warmtepomp (ongeveer 60 graden) lager dan die van een HR-ketel (ongeveer 85 graden). Daarom is het van belang te weten of het afgiftesysteem (zoals radiatoren) je woning goed blijft verwarmen bij lagere aanvoertemperaturen. Dat kan met zogenaamde lage temperatuurverwarming, zoals vloerverwarming. Echter kan dat ook vaak met jouw bestaande radiatoren of (indirect gestookte) luchtverwarming (meer hierover).
Test daarom altijd, voordat je overstapt naar een warmtepomp, of jouw woning geschikt is, of dat er nog ingrijpende aanpassingen nodig zijn. Uit de test bepalen we onder andere welke aanvoertemperatuur het afgiftesysteem in jouw woning nodig heeft om ook bij strenge vorst goed te kunnen verwarmen. Dat hebben we nodig om het verbruik en de besparingen te kunnen berekenen.

Direct naar de test en START de berekening

Ik wil eerst VOORBEELDEN bekijkenIsolatie


Een goede isolatie verlaagt het energieverbruik en zorgt er tevens voor dat het afgiftesysteem op een lagere temperatuur kan werken. Van belang zijn (spouw-)muurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie en glasisolatie. Heeft jouw woning nog mogelijkheden voor na-isolatie?
Je kunt nog niet benutte mogelijkheden voor na-isolatie aangeven in onze berekening. Wij berekenen wat dat voor jouw situatie betekent.Ruimte


Is er voldoende ruimte in en om jouw woning voor het plaatsen van een warmtepomp? Bij het plaatsen van een hybride variant, is er weining extra ruimte nodig. Als er buiten een goede locatie is, dicht bij de bestaande CV ketel, dan heb je binnen geen extra plaats nodig (je kunt dan kiezen voor een zogenaamd monoblock). Is de locatie buiten ver verwijderd van de huidige CV ketel, dan heb je wel extra ruimte nodig (dan kies je voor een split systeem met zowel een apparaat buiten als binnen). Wil je volledig zonder gas (all electric) dan heb je ook nog ruimte nodig voor het plaatsen van een buffervat voor tapwater.
Onze berekening houdt rekening met eventuele ruimtebeperkingen binnen en buiten.